Trappe og lysekroner

Trappe og lysekroner

I 1939 fandt en ombygning og udvidelse af koret sted. Ved den lejlighed er bl.a. trappen op til koret blevet gjort bredere. De nuværende trin af Ølandssandsten er sandsynligvis blevet lagt på det tidspunkt.
Hvis man et øjeblik dvæler ved trinene, vil man opdage at de indeholder flere forsiler, så man kan sige, at man bevæger sig gennem tidernes morgen, hver gang man går til og fra alteret.

De fire søjlehoveder på trappens gelænder er hugget af Axel Poulsen og opsat i 1924 på arkitekt Jacobsens initiativ. De erstattede et sæt med en enklere korsdekoration. Hvert af søjlehovederne er dekoreret med fugle og blomster. Ingen steder i kirkens optegnelser er der nogen forklaring på hvorfor netop denne dekoration er valgt, men den falder helt i tråd med den øvrige udsmykning, hvor inspirationen er hentet i den nordiske kunst.

Trappe og lysekroner

I kirkerummet hænger fire store messinglysekroner - en femte er lagt på arkiv. De fire lysekroner blev renoveret i 1977, og i den forbindelse blev de oprindelige glaskupler erstattet med de nuværende nedadvendte armaturer; Alvar Aalto’s store dobbeltcylinder