Hvem er vi

Ansgars Kirke

Ansgars Kirke er en folkekirke med højt til loftet. Et mødested for tro og tvivl, sorg og glæde, kristendom og kultur og hvad der ellers rører sig i livet mellem mennesker i verden.

Hvor bymidten møder Ansgar Anlæg ligger den smukke kirke, som er sognets kirkelige, kulturelle og sociale centrum.

Her mødes mennesker på tværs af alder og sociale forskelle om livets store og små spørgsmål. Det sker med udgangspunkt i kristendommens store fortælling om Gud, der besøgte sit folk, og gav os mennesker, en platform vi kan stå på, når jorden ryster og bølgerne går højt. Et sted hvor både glæden og sorgen kan udtrykke sig, hvor både taknemmeligheden og vreden kan få luft. Et sted hvor tro en på at dagen bliver ny og håb et om, at det ender godt, mødes med kærligh ed og god vilje.

Hver søndag , den første dag i ugen, er der gudstjeneste - højmesse, familiegudstjeneste eller temagudstjeneste - og der er altid kirkekaffe bagefter, for dem der har lyst. Her drøftes og diskuteres dagens prædiken og ugens begivenheder. Det hele rammes ind af god musik og sang. Musik er djævelens fjende, sagde Martin Luther, og gav dermed udtryk for, at musikken i gudstjenesten, ligesom ordet er forkyndelse.

Men KIRKE er selvfølgelig ikke kun noget, der foregår om søndagen. Også i løbet af ugen er der mange aktiviteter f.eks.:

Mandag mødes FDF’erne. En aktiv kreds med over 60 medlemmer.

Tirsdag morgen er der konfirmandundervisning, og om formiddagen kommer strikkedamerne og om aftenen øver Ansgarkoret.

Onsdag er der Babysalmesang om formiddagen, Fyraftenskoncert, Ulvetime og Aftenkirke med efterfølgende fællesspisning.

Torsdag formiddag er der Læsekreds, og om eftermiddagen er der igen konfirmandundervisning. Om aftenen mødes HERREklubben.

Fredag formiddag er der Fredagscafé med foredrag, sang og musik og fællesskab.

Du kan læse mere om disse og de mange andre aktiviteter her på siden eller i kirkebladet, der udkommer tre gange om året. Hold øje med de mange musikarrangementer, dels med vores egne dygtige folk, dels med forskellige musikere og kor udefra. Ofte slutter musikoplevelserne med koncertcafé.

Desuden er det muligt at tilmelde sig kirkens to spændende nyhedsbreve - se forsiden!

Ansgars Kirke er præget af den pionerånd, som skabte kirken for over 100 år siden, da byen voksede eksplosivt under industrialiseringen, og folk flyttede fra land til by med drømmen om et bedre liv.

Kirkens unikke placering på kanten af Ansgar Anlæg, vidner om en vision, hvor natur, ånd og kultur går hånd i hånd. Ansgargården og parken bliver nærmest ét rum, hvor kirken bringes ud i verden med fællesskabende aktiviteter i det fri. 

Vi er utraditionelle uden at være mærkelige, og vi er ikke bange for at prøve noget nyt. Ansatte og frivillige er rummelige, venlige, gavmilde, gæstfrie og ærlige og gør en stor indsats for, at kirken er et hyggeligt og rart sted at være. Et sted hvorfra man går beriget og styrket ud i hverdagen og verden. De frivillige er en broget flok - flest i den tredje alder, men der er altid plads til nye, uanset alder.

Ansgars Kirke er ”Åben Kirke”, hvilket betyder, at kirkerummet er åbent ugens dage fra kl. 8.30 til 16.00, (lørdage dog kun, hvis der er kirkelige handlinger) og her er det muligt at have en stille stund med sig selv.
Indtil kl. 14.00 er der ofte en kirkevært tilstede og kaffe på kanden.
Alle søndage er der højmesse kl. 10.30.