FDF holder møde hver mandag kl. 18.30 - 20.00 - kom og vær med!

Årets sommerlejr

Dundyne, komfur og bad var skiftet ud med telt, køjeseng, sovepose og bål i en uge.

54 FDFere fra FDF Odense Ansgar i alderen 1 - 72 år var med på årets sommerlejr, som blev afholdt på Højbjerg, Fyns hoved.

Temaet var uopdagede verdenslande, og deltagerne skulle derfor besøge anderledes lande som f.eks. Legoland, U-land, BonBon Land, Drømmeland og Vandland. Bag lejren stod 11 entusiastiske ledere & 6 tanter.

Når frivilligt arbejde skaber oplevelser for livet.
Sommerlejr er et af årets højdepunkter for små og store FDFere. Det ved Michella Pedersen. Hun var en af de 11 frivillige ledere, der havde brugt en del sene aftener på at få alt fra program til overnatning og menu på plads - men det var det hele værd.

”Alle vil gerne på en fed sommerlejr – og både børnene og de unge forventede aktiviteter, der var lidt ud over det sædvanlige. Derfor gik vi også i gang med planlægningen tidligt. Det krævede mange timer. Men det var en fantastisk følelse, når frivillige løfter i flok. Alle havde kompetencer, de kunne bidrage med. Om det var at lave en menu, der tog højde for alle mulige allergier eller lave et fedt lejrbål, ” siger Michella Pedersen, der til dagligt er leder for Tumlingene, det vil sige børn mellem 6-8 år.

Temaramme og lysten til at give oplevelser videre.
Over 50 børn og voksne skulle en hel uge lede efter skatten for enden af regnbuen.

På deres vej mod skatten kom de igennem sjove lande f.eks. Legoland (LEg GOdt - her leges særligt sjove lege), BonBon land (Her fremstilles sjov slik) Vandland (sjove vand aktiviteter). I hvert land skulle løses nogle opgaver for at finde et stykke af regnbuen, som så på den sidste dag førte frem til det sidste stykke regnbue, hvor skatten gemte sig.

Derudover bestod sommerlejren af gamle traditioner med: lejrbål fyldt med sang, sketch’s, konkurrencer m.m. - morgensang på stranden - og tanter i køkkenet, som lavede dejlig mormormad -

At lejren var bygget op omkring verdens lande er et klassisk FDF-begreb. Ifølge Michella Pedersen, er temarammen den lim, der få det hele til at hænge sammen. Drivkraften bag lejren var lysten til at give de oplevelser videre, som lederne selv har fået som små FDFere.

”Som gammel FDFer ved man, hvor fantastisk det er at leve sig ind i en temaramme, når de voksne også er med på ideen. Når der så tilsættes træklatring, mad over bål og smuk natur, så har du en fantastisk sommeroplevelse, ” siger Michella Pedersen, der var en del af planlægningsudvalget.

Kasper Henriksen Redaktør af kredsens hjemmeside

FDF Odense Ansgar Kreds

FDF Odense Ansgar kreds er et kirkeligt børne- og ungdomsarbejde, der prøver at få kirkens forkyndelse og FDFs formål: “at møde børn og unge med evangeliet om Jesus Kristus...” ind i en meningsfyldt sammenhæng med den hverdag, børn og unge oplever - igennem et spændende og sjovt indhold i fritiden - indendørs som udendørs.

Alle børn i alderen 6 år og opefter er derfor meget velkomne - hver mandag fra kl. 18.30 - 20.00

Vi holder til i og omkring Ansgars Kirke og sognegård, Sdr. Boulevard 1, Odense C.

Ud over at vi mødes hver mandag, undtagen i skolernes ferie, tager vi også på weekendture, sommerlejre, kanoture, alpeture og landslejre.

Flere oplysninger fås hos kredslederne:

christian@grooten.dk - 30 20 50 52
mads@daugaard.dk - 61 10 52 26