Lørdag den 23. september kl. 16.00

Koncert med Syddansk Musikkonservatoriums Kammerorkester

Denne lørdag eftermiddag får kirken atter besøg af de dygtige studerende fra byens musikkonservatorium, når Syddansk Musikkonservatoriums Kammerorkester spiller en flot koncert, som er kulminationen på en uges intensivt projektarbejde for de studerende.

Kammerorkesteret udgør en væsentlig del af de studerendes undervisning og er en vigtig del af uddannelsen til udøvende musiker. Besætningen i orkesteret tæller ca. tyve unge strygere fordelt på instrumenterne violin, bratsch, cello og kontrabas. Ensemblet er internationalt sammensat, idet der er deltagelse af musikere fra flere forskellige nationer. Kammerorkesteret har en ganske betydelig koncertvirksomhed og har med det altid høje niveau udmærket sig ved at spille udsolgte koncerter på eftertragtede spillesteder som Kunstmuseet Louisiana, Marmorkirken i København, Aarhus Domkirke og Alsion i Sønderborg.

Orkesterets dirigent er Arne Balk-Møller, docent i violin og kammermusik ved Syddansk Musikkonservatorium. Arne Balk-Møller har været sololist i Det Kongelige Kapel og gæstekoncertmester i Deutsche Kammermusikphilharmonie, og han har i dag en international karriere som dirigent og kammermusiker med koncerter på talrige prominente musikfestivaler.

Gratis adgang og koncertcafé


Lørdag den 7. oktober kl. 16.00

Mandskoret Vox Aros under ledelse af dirigent Uffe Most og Anders Gaden på orgel

Ved koncerten vil koret markere 500-året for reformationen med C.E.F Weyse og Johan Heibergs ”Reformationskantate” for mandskor og orgel, der er lidt af en raritet og sjældent opføres.

Derudover består repertoiret af en række musikalske værker, som koret skal optræde med på Grønland en måneds tid senere ved Nuuk Nordisk Festival, heriblandt Vagn Holmboes 3 Inuit-sange for mandskor, barytonsolist og pauker, Samuel Barbers “A Stopwatch and an Ordnance Map” for mandskor og pauker samt Per Nørgårds “Inre og yttre landskap”. Paukerne trakteres ved denne eftermiddags koncert af Benjamin Hingebjerg.

Vox Aros er et professionelt arbejdende mandskor, der består af en bruttotrup på ca. 40 sangere fra hele landet, hvoraf hovedparten dog oprindeligt kommer fra kormiljøet omkring Aarhus Universitet og Det Jyske Musikkonservatorium.

Vox Aros’ målsætning og ambition er at være Danmarks ubetinget bedste mandskor. Herudover ser Vox Aros det som sit erklærede mål og sin musikalske forpligtelse at udbrede kendskabet til det herhjemme ofte oversete repertoire for mandskor. Vox Aros udgav i 2014 sin seneste CD ”Great Danes” med uropførelser af samtlige værker for mandskor af Vagn Holmboe, Per Nørgaard, Ib Nørholm og Pelle Gudmundsen-Holmgreen.

Gratis adgang og koncertcafé


Onsdag den 25. oktober kl. 17.00

Fyraftenskoncert med Carsten Sindvald

Skønt oprindeligt uddannet klassisk saxofonist fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium virker Carsten til daglig som organist ved Odense Valgmenighedskirke og som 2. organist ved Ansgars Kirke i Odense, hvor han til daglig også dirigerer kirkens store amatørkor, Ansgarkoret.

Hvor dette måske vil være kendt for de fleste, er det nok de færreste, der ved, at Carsten har optrådt som solist med dirigenter som Jan Wagner, Jin Wang og Tamas Vetö, foretaget videregående saxofonstudier i Paris hos Jean-Yves Fourmeau, fulgt kurser i filmkomposition hos den amerikanske filmkomponist, Hummie Mann og skrevet musik til adskillige teaterforestillinger samt været lydkonsulent for it-firmaet Zellsoft.

Denne eftermiddag er det netop en blanding af soloværker skrevet for den klassiske saxofon og det kompositoriske arbejde udtrykt gennem det elektroniske blæseinstrument EWI, Carsten har valgt at koncentrere sig om.

Der er hermed lagt op til en varieret oplevelse med vildtvoksende neoklassicisme og klangfulde stemningsbilleder.

Gratis adgang og koncertcafé


Mandag den 20. november kl. 19.30

Vokalensemblet ARS NOVA Copenhagen

ARS NOVA Copenhagen blev grundlagt i 1979 og har for længst etableret sig som et af verdens fineste vokalensembler. Ensemblet har specialiseret sig i fortolkning af renæssancens polyfone kormusik og ny vokalmusik, der udføres med præcision og nerve og med en sound, som vækker opmærksomhed overalt i verden.

ARS NOVA Copenhagen har turneret verden over, ligesom de har indspillet en lang række CD’er, der har vundet adskillige priser (inkl. en Grammy).

Ensemblets chefdirigent og kunstneriske leder siden 2003 er den anerkendte engelske dirigent Paul Hillier. Han er uddannet fra Guildhall School of Music and Drama i London, og i løbet af sin karriere har han virket som både dirigent, sanger, lærer, redaktør og forfatter.

Han var grundlægger og kunstnerisk leder af Hilliard Ensemblet, og senere grundlagde han Theatre of Voices. Han har undervist i USA ved University of California samt været leder af Early Music Institute ved Indiana University School of Music.

I 2009 var han ’artist in residence’ på Institute for Sacred Music på Yale University. Hans mere end hundrede cd-indspilninger har indbragt ham verdensomspændende hæder og adskillige priser, og hans bøger er udgivet på Oxford University Press. I 2006 fik Paul Hillier en O.B.E. (Order of the British Empire) for sin indsats for kormusikken, og i 2013 blev han tildelt Ridderkorset.

Ved koncerten i Ansgars Kirke vil ARS NOVA Copenhagen præsentere et yderst spændende program med titlen Old world – New World, og publikum kan således se frem til at opleve vokalmusik af den fineste slags fra ca. 1600, 1800 og 2000 sunget af et af verdens førende vokalensembler.

Ved denne koncert vil der være en entré på 100 kr.
Studerende 50 kr. mod fremvisning af studiekort

Billetter kan købes på kirkekontoret - i åbningstiden - fra fredag den 3. november til og med fredag den 17. november. MobilePay kan anvendes efter aftale med personalet på kirkekontoret.

Billetter sælges også i kirkedøren fra kl. 19.00 på dagen


Onsdag den 29. november kl. 19.30

Julekoncert med elever fra Odense Musikskole

Odense Musikskole afholder op mod jul mange festlige koncerter og heldigvis også i Ansgars Kirke.

Her musikskolens klassiske ungdomskor, Cantabile, under ledelse af Yvonne Schouenborg, dygtige elever på blokfløjte under ledelse af Eva Rosa og elever med meget smukke harper ledet af Anne Marie Høst.

Det bliver en festlig koncert, hvor man vil komme til at høre ensemblerne hver for sig og sammen med bl.a. danske julesange og engelske Christmas Carols.

Gratis adgang

Ansgars Kirkes Musikalske Nyhedsbrev

Kunne du fremover tænke dig at modtage Ansgars Kirkes musikalske nyhedsbrev med information om kommende koncerter og andre musikalske arrangementer i kirken, så er du meget velkommen til at sende en mail til ansgar@mail.tele.dk.

Stort set alle koncerter i Ansgars Kirke er gratis, men vi modtager altid gerne en god gave til vores indsamlinger. Som noget nyt kan man donere via Mobilepay.


Medvirkende musikere ved udvalgte højmesser

I efteråret fortsætter det nye tiltag med at lade en ekstra musiker medvirke ved udvalgte højmesser.

I efteråret kan man således glæde sig til at høre Filippa Westerberg spille smuk musik på sin cello i samspil med organist Tina Christiansen allehelgenssøndag den 5. november.

Filippa kommer fra Sverige, men er nu bosiddende i Odense, hvor hun studerer ved konservatoriet. Desuden er hun et kendt ansigt i Ansgars Kirke, idet hun er ansat som sopran i kirkens kantori.